Cautare

30242 de rezultate pentru "stefan cel mare moneda eurocent" (3.87 secunde)
Dupa ce a efectuat aceeasi operatiune, Isarescu a declarat, pe un ton mai sobru, ca leul nou readuce moneda romaneasca la valori europene, demne de statutul de moneda convertibila. ... in opinia oficialului bancii centrale, noua moneda va usura trecerea la euro.
Pentru ca in prezent Romania indeplineste doua dintre cele patru criterii de aderare la zona euro, am putea trece la moneda unica europeana intre 2012-2014, potrivit unui studiu realizat recent de Bank Austria Creditanstalt (BA-CA). ... Acelasi studiu arata ca Bulgaria va adopta mai repede moneda europeana, in 2009-2010.
Cum era de asteptat, de acest curs in scadere profita importatorii romani care cumpara din strainatate produse ale caror preturi sunt calculate in dolari si, bineinteles, populatia care a contractat credite in moneda americana.
Moneda nationala va pierde teren fata de cea europeana pana la finele anului, potrivit estimarilor unor dealeri. ... In ceea ce priveste moneda americana, cursul acesteia in raportul cu leul se va mentine constant pe final de an, la nivelul de 26,1 lei, preconizeaza Pal.
Moneda unica europeana a intrat in 2007 mai slab cotata pe piata romaneasca decat in perioada in care tara noastra se afla in afara granitelor UE.
Moneda nationala s-a apreciat luni cu 43 de lei vechi fata de euro, pana la 3,3871 lei/ euro, potrivit cursului oficial afisat de BNR.
Cele mai ridicate riscuri potentiale se inregistreaza in Ungaria si Romania, unde ponderea creditelor denominate in moneda straina este ridicata, iar valutele locale sunt tranzactionate liber, fara sa depinda de cursul euro.
Moneda nationala s-a apreciat ieri la un nou maxim fata de euro, acesta fiind cotat de Banca Nationala a Romaniei sub 3,26 lei, adica la o valoare inregistrata in octombrie 2002.
Odata cu trecerea la leul nou, Banca Nationala a pus in circulatie aproximativ 2.500 de tone de moneda de metal, cee ce reprezinta cam 45 de monede pentru fiecare roman. Conform statisticilor BNR, 1,5% din acest maruntit s-a intors in banci, adica jumatate din necesarul de moneda.
Moneda din argint are valoarea nominala de 10 lei, o greutate de 31,103 grame, un diametru de 37 de milimetri si marginea zimtata.
Nivelul dobanzilor bancare de pe piata romaneasca va ajunge la media din Uniunea Europeana in momentul in care Romania va adopta moneda unica europeana, a declarat Adrian Vasilescu, directorul de comunicare al Bancii Nationale a Romaniei (BNR).
Moneda din aur 900a€° are valoarea nominala de 100 de lei, o greutate de 6,452 grame, un diametru de 21 milimetri si marginea zimtata.
Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a apreciat, sambata, la Suceava, ca Romania ar putea adopta moneda euro de la 1 ianuarie 2014, modalitatea in care se va face trecerea urmand sa fie stabilita de Banca Nationala.
Depozitele in lei ale gospodariilor populatiei au inregistrat in octombrie o crestere de 30% (21% in termeni reali) fata de 31 octombrie 2007, in timp ce plasamentele in moneda locala ale persoanelor juridice au avansat cu 9,7% (2,1% in termeni reali).
Presedintii tarilor din America Centrala si guvernul din Republica Dominicana au convenit vineri sa adopte o moneda unica, la incheierea celui de al 33-lea summit al regiunii, din Honduras, relateaza AFP.
Deputatul Varujan Pambuccian a anuntat ca liderii coalitiei au convenit sa pastreze 2015 ca data-tinta a intrarii Romaniei in zona euro, 1 decembrie 2015 fiind termenul propus pentru ca in tara noastra sa fie folosita doar moneda unica europeana.
"Presedintele incheie tratate internationale in numele Romaniei, negociate de Guvern, si le supune spre ratificare Parlamentului..." Consiliului European de la inceputul acestei saptamani avea responsabilitatea, chiar obligatia, ca prin deciziile sale sa restabileasca increderea in moneda euro pentru evitarea unor prabusiri financiare si economice in lant.
USL doreste sa cunoasca strategia BNR prin care Romania va adopta moneda unica europeana in 2015-2016 Liderii USL doresc sa cunoasca si ‘sa isi asume‘ strategia Bancii Nationale a Romaniei (BNR) cu privire la introducerea monedei unice europene in 2015-2016, a declarat, luni, presedintele PSD, Victor Ponta.
Trecerea la moneda euro in anul 2015 acum nu intra in discutie, dar incercarea de a respecta criteriile de aderare, inclusiv mentinerea deficitului bugetar sub pragul de 3% din PIB, este un bun exercitiu de disciplina economica, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, citat de New York Times.
Slovenia a trecut la noua moneda, a treia in 16 ani, intr-un entuziasm nemaiintalnit la niciuna dintre tarile zonei, reducand la 15 zile procedurile de divort cu tolarul, moneda independentei in circulatie din 1991.
google-analytics.com